Fletteloff med valmuefrø

Her kommer en oppskrift for alle som ønsker seg noe godt til frokost. Kjempe enkelt å lage og smaker hver gang!

Dere trenger:

  • 900 g mel
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1/4 l lunken melk
  • 1/4 l lunkent vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 3 ss olje
  • valmuefrø

Bland melk, vann og gjær og la det stå i noen minutter. Bland mel, salt og sukker. Ha melkblandingen og oljen i melblandingen og elt alt sammen til en smidig deig. Ha i en bolle og dekk over med en kjøkkenklut. Sett bollen på et warmt sted  og la deigen heve til dobbel størrelse (ca. 45 minutter). Elt deigen en gang til og del den i 15-20 like store stykker. Form en lang pølse ut av hver stykke og flett til en fletteloff (følg annledningen på bildene under). Pensle fletteloffene med litt vann og strø over valmuefrø. La dem heve igjen i 15 minutter. Sett dem mitt i ovnen og stek dem ved 180°C i 15-20 minutter (kommer an på størrelsen).

I Østerrike kaller vi dem for «Mohnflesserl» og når vi kjøper dem på bakeriet er de gjerne litt søtere enn de her. Jeg synes søtt smaker de best, helst med smør, salami og ost på. Altså hvis dere liker å spise sweet’n’sour på en gang så ta gjerne litt mer sukker. 😉

Enjoy!

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s