Pølse i deilig frakk

I går hadde jeg litt tid til å finne nye oppskrifter. Og så fant jeg en som passet perfekt til filmkvelden med mine medboer – pølse i en deilig deig. Her er lenken til en fantastisk blogg (for dere som skjønner litt tysk) og den originale oppskriften.

Dere trenger:

  • 500g mel
  • 10g salt
  • 1 pose tørrgjær
  • 50ml olje
  • 300ml vann
  • 10 pølser
  • 1 egg og 3EL melk

Bland vann, olje og gjær og la det stå i noen minutter. Bland mel og salt med  melkblandingen og elt til en smidig deig. Ha deigen i en bolle og dekk over med en kjøkkenklut. Sett bollen på et lunt sted og la deigen heve i 1 time.

Etterpå deler du deigen i 10 likestore stykker. Form dem til en bolle og la den stå i 10 minutter. Kjevle og kutt dem som vist på bildet under, legg en pølse på deigen og flett deigen over pølsen.

Dekk over med kjøkkenklut igjen og la det stå i en halv time. Det siste dere må gjøre er å vispe sammen melk og egg og pensle pølsene med blandingen.

Stek pølsene midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s