Fylte pannekaker med ostesaus og persille

Selv om det av og til ser ut som det ikke er noe som helst hjemme til å lage skikkelig middag, så finnes det vanligvis alltid noe man kan gjøre. Som student blir man vanvittig kreativ når det gjelder å lage en fantastisk rett ut av noen få og enkle ting.

I dag ble det: Pannekaker!

Dere trenger:

  • 250 g mel
  • 4 egg
  • 500 ml melk
  • sukker
  • salt
  • pålegg (ta noe dere har hjemme eller noe dere har lyst på)
  • 1 ss smør
  • 1 ss mel
  • fløte og melk
  • salt, pepper, muskat, sitronsaft, persille, hvitløk
  • ost

Bland sammen alle ingrediensene til deigen, ta en øse deig for hver pannekake og stek den med litt smør i en panne. Ha pannekakene på en tallerken til dere trenger dem igjen.

Smelt smør i en gryte, bland melet inn og la det brune litt. Så visp inn fløte og melk og la det koke i noen få minutter. Smak til med salt, pepper, muskat, litt sitronsaft, persille og hvitløk. Ta gryten av plata og ha inn småkuttet ost. Rør til osten er smeltet.

Full pannekakene med noe godt og ha dem i en ildfast form. Hell sausen over og enten server det med en gang, eller ha det i ovnen i noen minutter. Der kan dere gjerne ta litt ost over pannekakene og gratinere retten under grillen. Men pass på at osten ikke blir svart!

Denne retten kan man variere på utellelig mange måter. Ha i forskjellige krydder, full pannekakene med noe fancy eller bare noen skiver ost, lag en tomatsaus istedenfor ostesaus, etc… Pannekaker er alltid en suksess!

Ha en fantastisk søndag!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s