Den fantastiske pizzabunnen

2 timer fri på universitetet er alltid en god opsjon til å finne nye oppskrifter. Her er en oppskrift til en fantastisk pizzadeig som blir erstattet av min gamle neste gang det blir pizza hjemme hos meg. Jeg liker honning i deigen, det gjør pizzaen til en helt spesiell opplevelse og gir mye mer smak. Prøv ut den nye deigen og fortell meg hva dere synes om den!

Dere trenger (2 pers.):

  • 230ml lunt vann
  • 2ts tørrgjær
  • 270g mel
  • 2ss honning
  • 3ss olivenolje
  • 1 1/2ts salt

Rør gjær ut i vannet og la det stå i noen få minutter. Så bland alle ingrediensene til en smidig deig. Ha i en bolle, dekk over med en kjøkkenklut og la deigen heve til dobbel størrelse (ca. 2 timer) på et lunkent sted.

Ta ut deigen og del den i 2 boller. Ha mel på en ren overflate og form deigen til en pizzabunn. Enten med hendene eller med kjevlet.

Trikset med å få en (nesten) original stenovnspizza:

Ha ovnen på maks. Legg en langpannen på ovns bunn (ikke sett den inn nederst, men virkelig legg den på bunnen) og vent til ovnen og langpannen er blitt steikende varme. Så har dere pizzaen på bakepapir og legger den på langpannen. Det tar ca. 5-10 minutter til pizzaen er ferdig stekt. Hvis bakepapiret blir for svart (det blir det veldig fort) tar dere det ut etter noen minutter, når pizzaen er blitt passe stekt sånn at den ikke kan stikke til pannen lenger.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s