Smakfulle rundstykker med kulturmelk

Da jeg kom til Norge begynte jeg å lage brød og rundstykker istedenfor å kjøpe dem. Det blir mye billigere når man kjøper ingrediensene selv og det tar heller ikke lang tid til å lage dem. Mens deigen hever har man god tid til å gjøre noe annet. Og hvis man organiserer matlagingen og bakingen litt, så har man nesten ikke noe å rydde etterpå. 😉

Dere kan forme deigen akkurat sånn som dere vil. Jeg eksperimenterte litt med deigen i dag, kjevlet den ut til en liten pizza, tok kanten og «flettet» den til mitten. Jeg hadde desverre ikke tid til å ta bilder av «flettingen», men skal poste det neste gang rundstykkene blir laget. Bare vær litt kreativ og prøv ut nye former. Eller rett og slett form deigen til vanlige boller.

Dere trenger:

  • 250ml skummet kulturmelk (romtemperert)
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 450g mel
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts karve
  • 1/2 ts anisfrø
  • 1/2 ts fennikel
  • 1 ts honning

Visp sammen kulturmelk og gjær og la det stå i noen få minutter. Så bland alle ingrediensene til en smidig deig. Ha den i en bolle og dekk over med en kjøkkenklut. Sett på et lunkent sted og la deigen heve i 40 minutter. Ta ut deigen og ha den på en melet overflate. Del deigen i 6-10 like store biter og form deigen som ønsket. Hvis dere har lyst å pynte rundstykkene så kan dere pensle deigen med litt vann og strø over valmuefrø/sesam/… Dekk over med kjøkkenklut igjen og la deigen heve i 20 minutter. Forvarm ovnen ved 200°C og stek i 15-20 minutter.

Reklamer

4 kommentarer om “Smakfulle rundstykker med kulturmelk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s