Baguette

Dere trenger:

  • 250g mel (jeg brukte sammalt hvetemel)
  • 160ml lunkent vann
  • 6g salt
  • 1ts tørrgjær

Bland ingrediensene rask sammen til en deig som fremdeles er litt klissete. Ha i en bolle og dekk over med en kjøkkenklut fuktet med litt vann. Den skal stå på et varmt sted i en time. Men: Etter hver 20 minutter slår dere deigen ned, tar den på en bemelet overflate og bretter den som vist på bildene nedenfor. Etter det snur dere deigen, sånn at den brettete siden er nederst, og setter den tilbake på den varme plassen.

Etter en time tar dere ut deigen igjen og deler den i 3 like store stykker. Form til baguetter og snitt dem med en skarp kniv. La deigen heve igjen i 15 minutter og så sett baguettene i ovnen. 15-20 minutter ved 240°C. Husk å sette en panne eller ildfast form med litt vann på bunnen!

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s