Kaiserschmarrn

Mhhh… Kaiserschmarrn! 🙂 Det er mer eller mindre det mest østerrikske som finnes. For dere som ikke vet hva det er for noe, så kunne vi kanskje sammenligne det med veldig misslukkete pannekaker. Og hvem vet? Kanskje var det akkurat sånn det ble funnet opp. 😉

Her er en av de tusen opsskriftene som kurserer over hele verden.

Dere trenger:

  • 9 egg
  • 1/2l melk
  • 230g mel
  • 1ss vaniljesukke
  • litt salt
  • 7ss sukker
  • 100g smør
  • melis

Visp eggehvitene til de er halvstive, ha inn litt salt og 5ss sukker og visp til dere kan snu bollen uten at noe kommer ned. Bland eggeplommene, melk, mel og vaniljesukker og fold inn marengmassen. Smelt smøret i en panne, hel inn deigen, la den steke i 1 minutt og sett pannen på 200°C i 20 minutter i ovnen. Like før deigen er ferdig stekt ta en like stor eller større panne og karameliser 2ss sukker. Ta ut den første pannen og riv deigen i små stykker. Bruk to gaffler til det. Flytt deigen til den pannen med karamelisert sukker og bland til alle stykkene har fått litt sukker. Sikt over melis før serveringen.

I dag hadde jeg litt sjokolade, blåbær og nøtter igjen. Derfor ble det:

Kaiserschmarrn De Luxe

Jeg blandet inn sjokoladen før stekingen og blåbær og nøtter ble strødd over helt på slutten. Yummie!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s