Kålruletter

Når været forandrer seg og luften blir kaldere og kaldere trenger vi noe som varmer oss. Kålruletter er en rett som ikke bare varmer kroppen men også sjelen.

Dere trenger (4 pers. = 8 ruletter):

  • 1 hodekål
  • 500g kjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 løk
  • 1ts sennepp
  • salt, pepper, paprikapulver, karve (malt)
  • sukker
  • 2ss margarin eller smult
  • 500ml grønnsaksbuljong
  • 1ss smør og 1ss mel
  • kokte poteter

Skjær vekk den harde enden og ta av de ytterste bladene på hodekålen. Kok hele hodet i vann i 3 minutter, ta av platen og la det trekke i 15 minutter.

Bland kjøttdeig med finkuttet løk, egg, sennepp og smak til med salt, pepper, paprikapulver og litt karve.

Ta to blader av kålhodet til hver rulette. Skjær vekk den tykkeste delen av stilken, legg bladene over hverandre, ta litt kjøttdeig og legg den på bladene. Rull til en liten pakke. Fest pakken med tråd.

Smelt margarinen/smultet i en gryte. Strø litt sukker over rulettene og stek dem til fettet får en brun farge. Hell over buljongen, ha på lokk og la det småkoke i 20 minutter.

Ta ut rulettene, bland smør og mel og visp melblandingen inn i sausen. La det koke i 2 minutter (sausen skulle være litt tykkere nå), smak til med salt og pepper.

Server kålrulettene med saus og kokte poteter.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s