Orientalske kjøttboller + pita fylt med antipasti og mutabbal

Velkommen til 1001 natt! På lørdag får jeg besøk av ei ungarsk jente og jeg er sikker på at det blir en kjempe deilig kveld med mye god mat. Vi skal prøve ut nye oppskrifter og akkurat nå holder jeg på med å finne retter hun etterpå også kan lage hjemme på Fantoft – uten ovn.

Då passer det perfekt med pita brød som vi steker i pannen:

Dere trenger:

  • 500g mel
  • 280ml vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 50ml olje
  • 11g salt

Bland vann og gjær og la det stå i noen minutter. Bland alle ingrediensene til en smidig deig, ha på kjøkkenklut og la deigen heve i en time (til dobbel størrelse).

Del deigen i 8 stykker, kjevle dem ut og stek dem i en panne (uten olje) på middelsvarme.

Jeg fylte brødene med salami, ost, antipasti og mutabbal – kjempe deilig!

Den originale oppskriften finner dere her.

Antipasti:

Dere trenger:

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • salt
  • 1 paprika
  • 1 båt hvitløk
  • 1ss balsamico eddik
  • 3ss olivenolje
  • pepper

Kutt auberginen og squashen i skiver, legg dem på en tallerken og strø over salt. La det stå i minst 5 minutter eller til vannet kommer ut av grønnsakene. Ta kjøkkenpapir og tørk over skivene.

Paprika: Fjern huden og rens paprikaen. Kutt i biter.

Stek grønnsakene i en panne til de begynner å få en brun farge. Ha i hvitløken, kuttet i fine skiver, hell over balsamico eddik og smak til med pepper. Til slutt bland inn olivenolje. Full et rent (sultetøy-)glass med antipasti og ha det i kjøleskapet.

Mutabbal:

Mutabbal er en mus med auberginer og hvitløk og passer perfekt til en orientalsk kveld med mange forskjellige småretter.

Dere trenger:

  • 2 auberginer
  • 4ss olivenolje
  • 150g gresk jogurt
  • 2-3 båt hvitløk
  • salt, pepper

Prikk huller i auberginene med en skarp kniv. Fordel litt olje over dem og ha dem på 180°C i 30-40 minutter i ovnen.
La dem avkjøle.

Finkutt hvitløken, ta ut fruktkjøttet av auberginene og kutt det i små biter. Bland alt med jogurt, olje og smak til med salt og pepper. Dekk over med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst en time.

Den originale oppskriften finner dere her.

Orientalske kjøttboller (Daoûd Pascha):

Jeg elsker kanelduften som holdt seg veldig lenge på kjøkkenet etter at jeg laget denne retten. Kanel og kjøtt er ikke noe vi blander veldig ofte i Østerrike. Jo mer fascinerende var det for meg hvor fantastisk denne kombinasjonen smaker!

Dere trenger:

  • 500g kjøttdeig
  • 50g pinjekjerner
  • 2ss tomatpuré
  • 2ts salt, pepper
  • 1ts kanel
  • 1/2ts paprikapulver
  • litt chilipulver
  • 4 stk løk
  • 1 sitron (ubehandllet)
  • 500g hermetiske tomater

Bland kjøttdeig med pinjekjerner, tomatpuré, salt, pepper, kanel, paprikapulver og chilipulver. Form små baller.

Kutt løken i striper, brun i en panne. Ta ut løken og stek kjøttbollene i den samme pannen. Ha inn løken igjen, rev inn sitronskall, hell over tomatene og la det hele småkoke i 15 minutter.

Den originale oppskriften finner dere her.

Advertisements

One thought on “Orientalske kjøttboller + pita fylt med antipasti og mutabbal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s