Blueberry muffins II + an homage to «Scheiterhaufen»

Nei, det var visst ikke noe sunt med denne kvelden. Pizza, muffins og mini tartelettes?! Og det en masse! Jeg lover, i morgen begynner jeg med en diett! 😉

Men så fantastisk godt det var.. Med koselig selskap av to kjempegode venner (takker så mye for invitasjonen!) i tillegg til «Ringenes Herre». Det var virkelig verdt all fasting som følger nå.. 🙂

Blueberry muffins:

For en uke siden introduserte jeg allerede en oppskrift på blåbærmuffins. I dag prøvde vi det på nytt, uten kremost topping men med smuldredeig. Jeg var helt overrasket over hvor gode de var. Man skulle nesten tro at vi tok dem med fra caféen.

Dere trenger:

  • 55g smør
  • 75g sukker
  • 1 egg
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • 280g mel
  • 4ts bakepulver
  • 1/2ts salt
  • 240ml melk
  • 150g blåbær
  • 115g sukker
  • 40g mel
  • 1/2ts kanel
  • 55g smør

Visp alle ingrediensene til en muffindeig. Til slutt bland forsiktig inn blåbær. Fyll deigen i muffinsformer.

Bland sukker, mel, kanel og smør og strø over deigen.

Stek i ovnen ved 190°C i 25-30 minutter.

Mini tartelettes med marengs hette:

Disse tartelettes er en homage på noe østerriksk som heter «Scheiterhaufen«.

Dere trenger:

  • 200g mel
  • litt salt
  • 40g sukker
  • 100g smør
  • 1ss eddik
  • 70ml vann

Det er kanskje litt uvanlig å bruke eddik i mørdeigen, men jeg lover: Den blir så mye bedre med litt eddik!

Bland fort til en smidig deig. Dekk over med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst en halv time. Kjevle ut deigen, kutt ut ringer (jeg brukte et glass til det) og legg dem i muffinsformer.

Stek dem ved 190°C i 10 minutter. La dem avkjøle etterpå.

  • 2 epler
  • 4ss sukker
  • 1ts kanel
  • litt sitron

Kutt eplene i striper/små biter, bland med sukker, kanel og litt sitron. Fordel eplebitene i mørdeigsformene og stek dem i ovnen ved 190°C i 15-20 minutter. Ta dem ut og la dem avkjøle igjen.

  • 2 eggehvit
  • litt salt
  • 100g sukker

Pisk eggehvitene med litt salt. Bland inn sukker og pisk til marengsmassen er stiv nok til å snu bollen. Fyll i en sprøytepose og fordel massen på tartelettene. Ha i ovnen igjen ved 190°C i 4-5 minutter eller til marengsmassen begynner å få en brun farge.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s