Søt gjærbakst til frokost

Når noe ser så fint ut som dette trenger du ikke mer til å ha en vellykket søndagsmorgen. Den originale oppskriften finner dere her, og en liten video med fletteanledning her.

Dere trenger:

  • 500g mel
  • 250ml lunken melk
  • 50g sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 75g smør, romtemperert
  • 1ts salt
  • 1 egg
  • sitronskall
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • 1 egg + melk
  • strøsukker

Løs opp gjæret og 1ss sukker i melken. Bland alle ingrediensene til en smidig deig. Dekk over med kjøkkenklut og la deigen heve i 1-2 timer (til dobbel størrelse).

Ha deigen på en bemelet overflate, elt den og del den i 4 stykker. Form stykkene til boller og la dem hvile i 15 minutter. Så form lange pølser og flett dem til en krans (som vist i videoen eller på bildene under). Dekk over med kjøkkenklut igjen og la deigen heve til dobbel størrelse. Pensle med sammenvispet egg og melk og dryss strøsukker over.

Stek ved 170°C i 45 minutter.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s