Gresskar-cremesuppe

Kürbiscremesuppe

Blå himmel, solen skinner, farger over alt og halloween er rundt hjørnet. Her kommer to fantastiske oppskrifter som passer perfekt til den nydeligste årstiden: Gresskar-cremesuppe og gresskar-«knödel».

Dere trenger:

  • 600g gresskar, kuttet i biter
  • 1 løk, finkuttet
  • 1 båt hvitløk, finkuttet
  • 1 eple, kuttet i biter
  • 2ss smør
  • 2ss sukker
  • 800ml grønnsaksbuljong
  • 125ml fløte
  • 1ss karri
  • 1ts ingefær
  • salt, pepper, muskat, persille

Stek løk og hvitløk, strø over sukker og la den karamelisere. Ha i gresskar- og eplebiter og stek dem litt. Hell over buljong, ta på lokk og la det koke på middelsvarme  i 15 minutter. Rør inn fløte og smak til med karri, ingefær, salt, pepper og muskat. Mos suppen med en stavmixer og strø over litt persille.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s