Gresskar-«knödel»

Knödel er noe vi i Østerrike spiser veldig gjerne og ofte. Som vanlig serverer vi dem til svinekjøtt eller sammen med en god og fyldig saus. De vanlige «Semmelknödel» består av biter av gammelt brød eller gamle rundstykker, melk, egg, løk, salt, pepper og litt persille. Jeg tilsatte gresskar i dag, som jeg synes er en god avveksling. 😉 En veldig enkel rett som passer godt til den kalde vintertiden.

Dere trenger:

  • 250g gammelt brød/gamle rundstykker, uten skorpe og kuttet i biter
  • 120ml melk, veldig varm
  • 1/2 løk, finkuttet
  • 250g gresskar, revet
  • 2 egg
  • persiller, finkuttet
  • salt, pepper

Ha brød-/rundstykkebitene i en bolle, hell over melk og la det stå i noen minutter. Stek løk i en panne. Bland alle ingrediensene. Hvis deigen er for våt bland inn litt mel.

Varm vann i en stor kasserolle, tilsett salt. Vannet skal bare syre, ikke koke! Form boller (eller «Knödel») som er litt mindre enn en tennisball og ha dem i vannet. La dem koke i 15-20 minutter (jo større desto lengre). Ta dem ut av vannet når de er stiget opp til overflaten.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s