Gratinert gresskar og Tirolerknödel med sjampinjongsaus

Huhuuuu and Happy Halloween!

Etter all halloween-feiring denne helgen trenger vi noe mektig til middag i dag. Er dere ikke enige i det? 🙂

Vi begynner med en liten forrett:

Gratinert gresskar

Dere trenger:

  • 500g gresskar, i skiver
  • 1/2ts salt
  • 3ss panermel
  • 1/8l olivenolje
  • litt chili og pepper
  • ost, revet

Legg gresskarskivene i en ildfast form. Strø over salt. Bland panermel med olje, chili og pepper. Rev osten og fordel først panermelblandingen, så osten over gresskaren. Ha i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter.

Så kommer vi til en fantastisk usunn hovedrett: Tirolerknödel (som nesten er det samme som Semmelknödel) med sjampinjongsaus.

Tirolerknödel med sjampinjongsaus

Dere trenger:

  • 300g rundstykker eller loff, kuttet i biter
  • 200ml melk, het
  • 200g bakon, kuttet i små biter
  • 1 løk, kuttet i små biter
  • 4 egg
  • 1ss persille, finkuttet
  • 1/2ts salt

Hell melken over rundstykk-/brødbitene. Stek bakon og løk og bland med brødmassen. Ha i egg, persille og salt og bland alt. Hvis massen er for våt ha i litt mel. Varm opp vann i en kasserolle til det syder (vannet skal ikke koke!) og ha i litt salt. Fukt hendene og form brødmassen til baller. Ha dem i det sydende vannet i ca. 10 minutter. Ta dem ut av vannet og server.

Sjampinjongsaus

Dere trenger:

  • 1 løk, finkuttet
  • 1 båt hvitløk, finkuttet
  • 1 boks med sjampinjong, kuttet i skiver
  • 200ml grønnsaksbuljong eller hønsebuljong
  • 300ml fløte
  • salt, sojasaus, pepper, balsamico eddik

Stek løk og hvitløk med smør i en panne. Ha i sjampinjongbiter og stek dem godt. Hell over buljongen og la det koke inn litt. Rør inn fløte og smak til med salt, sojasaus, pepper og balsamico eddik.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s