Øl-potet-suppe

Nå er jeg fullstendig kommet til den tunge eksamenstiden. Dagene framover ser ikke veldig varierte ut. Då blir det godt med litt avveksling i kveld og en litt spesiell event med Kvarterets fantastiske frivillige – «Mat til øl og øl i mat». Planen er: Alle tar med enten øl eller en liten matrett som har øl i. Det kommer til å bli spennende. Håper det blir mange forskjellige retter vi får lov til å smake på! Jeg bestemte meg for en ukomplisert ølsuppe med potet som er smakfull og passer godt til regnværet som holder på der ute.

Det gule, som dere ser til venstre – det var suppa mi:

Dere trenger:

  • 150g bacon, finkuttet
  • 1 løk, finkuttet
  • 2 båt hvitløk, finkuttet
  • 800g potet, kuttet i små biter
  • 1 flaske øl (0,33l)
  • 750ml grønnsaksbuljong
  • 2 eggeplommer
  • 200g crème fraîche

Stek bacon i en kasserolle, ha i løk og hvitløk når baconet begynner å bli sprøtt. Til slutt ha i potetbitene. Hell over øl og buljong. Smak til med salt og pepper, ta på lokk og la suppen koke i 15 minutter.

Ta kasserollen av platen. Bland eggeplommene og crème fraîche og rør det inn. Server med nybakt brød eller en typisk tysk Brezel.

Jeg kan desverre ikke si at det så ryddet ut på studenthjemmet i dag. Sånn er det når så mange kjekke mennesker koser seg med deilig mat. Som f.e. «heste»-gryte med mørk øl men uten hest, og saftig guinness-burger, og risotto kokt inn med lys øl, bacon og grønnsaker… Ui, og selvfølgelig hadde vi også nydelige pannekaker og deilig pizza. Mange talentfulle kokker her på Kvarteret!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s