Banana bread

Hva er deiligere enn følelsen når eksamenstiden er over..

Men desverre er jeg ennå ikke kommet så langt. 3 exams yet to come. Dagene flyr forbi og jeg føler at motivasjonen blir mindre og mindre. Men nei! I dag skal vi gjøre noe mot den synkende entusiasmen – næmlig bake et deilig bananbrød. Med nøtter og rosiner for en vel funksjonerende hjerne og en fornøyd sjele.

Dere trenger:

  • 125g smør, romtemperert
  • 120g honning
  • 1ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 4 bananer, modne
  • 220g siktet hvetemel
  • 80g helkorn hvete
  • 1ts bakepulver
  • litt salt
  • 1/2ts kanel
  • litt muskat
  • 100g valnøtter
  • 50g rosiner

Kutt valnøttene i små biter. Stek dem i en panne til de begynner å få litt farge. Pisk sammen smør, honning og vaniljesukker til en lys masse. Bland inn 1 egg om gangen og pisk godt i mellom. Mos bananene med en gaffel og bland de inn med en slikkepott. Bland forsiktig inn mel og bakepulver. Til slutt bland inn salt, kanel, muskat, valnøtter og rosiner. Ha massen i en smurt og melet kakeform og stek den i ovn ved 185°C i 55-60 minutter.

Som vanlig bruker man brødform til bananbrød. Jeg har desverre verken brød- eller kakform hjemme. Derfor brukte jeg en vanlig gryte. Bare pass på at dere fjerner alle deler som består av smeltende eller brennende materialer!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s