Fruktbrød

Hvor deilig det er med noen regnfrie dager og den kalde, klare luften som passer perfekt til julestemningen som begynner å bre seg. Nå, i den kalde vintertiden, har jeg alltid lyst på noe søtt, og tørket frukt står helt på toppen av min bakeliste.

Her kommer et deilig fruktbrød som holder seg fersk opp til 3-4 dager (hvis man klarer å ikke spise det opp med en gang).

Dere trenger:

  • 450g mel
  • 4ss sukker
  • 3ts bakepulver
  • 2ts kanel
  • 1ts malt kardemomme
  • 2ts malt ingefær
  • 1 1/2 håndfull rosiner
  • 1 håndfull valnøtter, kuttet i små biter
  • 1/2-1ts salt
  • 500ml skummet kulturmelk

Bland alle tørre ingrediensen i en bolle. Visp forsiktig inn kulturmelk. Fordel deigen i en smurt brødform (som sagt har jeg ikke brødform, derfor brukte jeg en kasserolle). Ha i ovn ved 200°C i 30 minutter. Etter 30 minutter reduser til 150°C og stek 30 minutter til (alt sammen altså i 1 time).
Ta ut brødet og la det stå i 10 minutter før dere tar det ut av formen. Avkjøl på rist.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s