Kjeks!! Friesenkekse

Friesenkekse

Ferdig med eksamen! Yeeeeess, jippedidudelduuuu!!

Nå er jeg klar og ferdig for juletiden og kjekslaging. Her kommer det to nye oppskrifter jeg prøvde meg på: Friesenkekse og Oreo-Biscotti. Originaloppskriften og mange flere fantastiske idéer finner dere her.

Friesenkekse

Dere trenger:

  • 250g smør
  • 150g sukker
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 2 eggeplommer
  • 300g mel
  • 100g maizena
  • sukker til punt

Visp sammen smør, sukker og vanilje. Bland inn mel og maizena og elt til dere kan forme deigen til en bolle. Del bollen i 2 likestore biter. Form dem til pølser (4cm i diameter). Ha deigen i plastfolie og vri sammen endene (sånn at deigen ser ut som en kjempe stor drops). Ha i kjøleskapet i minst en time. Ta deigen ut 10 minutter før dere begynner igjen. Ha ovnen på 200°C. Ha litt sukker på en stor tallerken eller en ren overflate og rull «pølsene» i det til alt er dekket over med sukker. Kutt deigen i 0,5cm store skiver, ha dem på bakepapir og stek dem i ovn i 10-15 minutter. Pass på at de ikke blir for brune! La kjeksene avkjøle før dere putter dem i en beholder med lokk.

Legg igjen en kommentar