Krampus

DSC05547

Den 5. desember går St. Nikolaus fra hus til hus i Østerrike og deler ut presanger til alle barn som har vært snille det siste året. Til alle dem som har vært slemme tar han med «Krampusse» som då har lov til å skremme og slå de slemme barna. Krampusse er grusomme skikkelser som har klokker på seg, sånn at du hører dem når de er i nærheten. De går ikke alltid i lag med Nikolaus (som passer på dem), men vandrer også allene rundt omkring i byen og det helst når det blir mørkt. Der er det ingen som klarer å trekke seg unna når de en gang har oppdaget deg. Og når du er på vei hjem om natten og du hører klokkene så er det bare en ting du kan gjøre: Løp! Løp så fort du kan!

Derfor liker jeg å være inne på denne tiden. Jeg synes det er mye koseligere å lage søte dobbeltgjengere av Krampusser enn å bli smekket av dem ute i den kalde vinterluften. 😉

Dere trenger:

  • 300ml melk
  • 75g smør
  • 2 poser tørrgjær
  • 500g mel
  • 1ts salt
  • 1ts sukker
  • rosiner til pynt

Ha melk og smør i en potte og varm det til smøret begynner å smelte. Ta av platen. Pass på at melken ikke er for varm og bland inn gjær. Bland mel, sukker og salt i en stor bolle, hell over melk-blandingen og elt til en smidig deig. La deigen heve i 1 time.Del deigen i 10 likestore biter og form Krampusse (jeg brukte en kniv til å kutte ut bein, horn og armer). Lag øyne med rosiner. Stek i ovn ved 200°C i 10-15 minutter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s