Laugengebäck (tyske rundstykker)

Laugenbrötchen

I dag hadde jeg besøk av min kjære ungarske venninne og vi bestemte oss for å lage noe godt som vi kan ta med til norskeksamen i morgen. Laugengebäck er noe man finner overalt i Østerrike og Tyskland, og noe jeg virkelig savner her i Norge. Derfor vil jeg introdusere dere til de fantastiske rundstykkene! 😉

Dere trenger:

  • 250ml vann, lunkent
  • 1ts sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 500g mel
  • 11g salt
  • 40g smør, romtemperert
  • havsalt til pynt

Bland vann med sukker og gjær og la det stå i noen minutter. Elt alle ingrediensene til en smidig deig. Dekk over med kjøkkenklut og la deigen heve i 1 time. Del deigen i ca. 80g-stykker og form dem til små boller. La dem heve i 30 minutter. Varm vann i en stor kasserolle og bland inn 1-2ss natron per liter vann. Vannet skal være omtrent 80°C varmt. Ha i bollene med den fine siden ned og la dem trekke i 30 sekunder. Ta dem ut og legg dem med den fine siden opp på bakepapir. La dem «tørke» i 1 minutt og lag et kryss i hver bolle (med en spiss kniv). Strø over litt havsalt og stek dem i ovn ved 180°C i 20 minutter.

Oppskriften er hentet fra denne siden.

Laugengebäck

Advertisements

2 thoughts on “Laugengebäck (tyske rundstykker)

  1. oh. ich hab mich schon immer gefragt wie die gehen! die werd ich vll morgen gleich ausprobieren!
    takk for opskriften!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s