Home for Christmas… Mandelkake / Gebrannte Mandeltorte

SONY DSC

Så deilig det er å være hjemme i lag med familien, med nydelig vær og muligheten til å lage utrolig mange forskjellige matretter i et stort og praktisk kjøkken. Helt øverst på min liste stod en mandelkake som jeg oppdaget på en av mine yndlingsblogger. (Se på bildene! Er de ikke fantastiske?!) Den er veldig mettende og meget usunn. Men det skal vi ikke bry oss om i dag. Det er jul og den tiden i året der vi nyter ting. Og hva er bedre enn å ha en kjempe fornøyd familie rundt seg som er glad for at vi er her? (:

Zu Hause in Österreich angekommen bin ich noch kaum aus Mama’s Küche raus gekommen. Im Gegensatz zu meinem Zimmerchen in Norwegen mit zwei Herdplatten und Ofen 20m den Gang runter, fühl ich mich hier wie im Himmel. Und sooooo viele Rezepte die ich unbedingt ausprobieren muss!! Da steht man dann schon mal um 5:00 auf nur um dann die französischen Macarons zu verhauen und grimmig zum Fitnessstudio zu latschen. Was natürlich auch dementsprechend erfolglos war. Aber wer ist auch so verrückt und stellt sich früh Morgens in die Küche?! Als nächstes auf der Liste stand diese traumhafte gebrannte Mandeltorte. Gefunden hab ich sie beim täglichen Blog lesen auf einem ganz fantastischen und unglaublich schönen Blog. Sie ist zwar mit ihren 300g Butter (allein in der Creme) sehr sättigend und zudem alles andere als gesund, aber es ist Weihnachten und wenn nach dem Essen die ganze Familie glücklich um den Tisch sitzt und froh ist dich wieder da zu haben, verschwinden alle Gedanken an etwaige Kalorien wie von selbst. 😉

Das Rezept findet ihr auf dieser Seite.

SONY DSC

Dere trenger (18cm kakeform):

Mandelbunn:

  • 2 eggehvit
  • 30g sukker
  • 50g malte mandler
  • 50g sukker
  • 15g mel
  • 10g smør
  • 50ml Amaretto

Mandelbiscuit:

  • 3 egg
  • 125g sukker
  • 3 eggehvit
  • 17g sukker
  • 35g mel
  • 25g smør

Smørkrem:

  • 150g sukker
  • 40g vann
  • 2 eggeplommer
  • 1 egg
  • 300g smør, romtemperert
  • 200g brente mandler
  • ca. 200g tynne mandelskiver

Mandelbunn

Pisk eggehvit med 30g sukker. Bland malte mandler med 50g sukker og mel og bland det forsiktig med marengsmassen. Smelt smør og bland inn. Fordel deigen på 2 kakeformer og stek i ovn ved 180°C i 20 minutter.

Mandelbiscuit

Pisk egg, sukker og malte mandler. I en annen bolle pisk eggehvit og sukker og bland forsiktig med mandelmassen. Smelt smør og bland inn sammen med mel. Fordel på 4 former og stek i ovn ved 220°C i 10 minutter.

Smørkrem

Kok opp vann og sukker i en gryte og la det koke i 3 minutter. Pisk eggeplommer og egg. Hell inn den hete sukkermassen mens dere pisker videre (pisk i minst 5 minutter etter dere har tilsatt sukkerblandingen). Tilsett smør, litt etter hvert. Ha 150g brente mandler i en mikser og miks sammen med en stor skje av smørkrem til det blir en tykk mos. Knus resten av de brente mandlene til små biter. Bland alt med 2/3 av smørkremen, sett 1/3 til side.

Fordel litt Amaretto med en pensel over den første mandelbunnen. Fordel litt krem over bunnen og ha på en mandelbiscuit. Fordel litt Amaretto over biscuiten og litt krem. Fortsett på den måten og slutt med den andre mandelbunnen. Fordel smørkremen som dere satt til side over kaken og pynt med blader av mandel.

SONY DSC

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s