Coq au vin

SONY DSC

Nei, vi har enda ikke hatt nok mat de siste dagene. 😉 Selv om magene våre allerede protesterer mot min trang til å lage mat, var vi alle enige i at det var verdt å prøve ut den franske oppskriften. Jeg er egentlig ikke så glad i rødvin og kylling men denne retten har fått meg til å spise opp alt og ta enda mer. Ikke vanskelig å lage, men vær forsiktig med flamberingen!

Und nein, wir hatten noch immer nicht genug zu essen! 😉 Unsere Mägen protestieren schon lautstark, doch nach diesem herrlichen Gericht waren wir uns alle einig, dass wir dafür gerne noch einen Tag mit Verdauungsproblemen in Kauf nehmen. Eigentlich bin ich ja überhaupt kein Fan von Rotwein und Huhn, aber dieses Rezept hat mich auf jeden Fall überzeugt. Einfach in der Zubereitung, seid nur vorsichtig beim Flambieren!

Dere trenger:

  • 40g bacon, i terninger
  • smør
  • salt, pepper
  • 1 kylling, delt i 4 stykker
  • 2 stk løk, halvert
  • 2stk sjalottløk, finkuttet
  • 250g sjampinjong, i biter (jeg brukte ikke sjampinjong i dag)
  • 50g cognac eller whiskey
  • 1 laurbærblad
  • timian
  • 2 båt hvitløk, kuttet i skiver
  • 1ss mel
  • 1/8l grønnsaksbuljong
  • 1/8l rødvin

Stek bacon med litt smør i en panne. Fordel salt og pepper på kyllingen. Ta ut bacon og stek kyllingen på høy varme. Ta ut kjøttet og stek løk, sjalottløk og sjampinjong i litt smør. Ta ut løk og sjampinjong. Varm halvparten av cognac eller whiskey i en liten panne og tenn på. Hell over til den andre pannen og pass på at dere rister litt på pannen, sånn at flammen blir slokt. Gjør det samme med resten av cognacen. Tilsett laurbærblad, timian og hitvløk til sausen. Bland inn mel og tilsett buljong og rødvin.

Varm ovnen til 225°C. Ha alle ingrediensene i en ildfast form og dekk over med aluminiumsfolie. Stek i ovn i 30 minutter. Fjern folien og stek 15 minutter til. Server med baguette.

Oppskriften er hentet (og tilpasset) fra denne siden.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s