Vaniljesirup / Vanillesirup

SONY DSC

Vaniljesirup er, hvis dere spør meg, den perfekte gaven til å ta med til venner og familie. Jeg trodde alltid at sirup er vanskelig å lage hjemme, men egentlig så er det overraskende fort gjort! Det eneste dere trenger er litt sukker og vaniljemark – ferdig! Og alle dere som noen gang har laget syltetøy vet allerede det essentielle om hele tilberedningen – sirupen er ferdig når den tykner med en gang den blir kald.

Oppskriften er en gang til hentet fra Steph’s Kuriositätenladen og etiketten på flasken finner dere her.

Dere trenger:

  • 250g sukker
  • 250g vann
  • 1 vaniljestang
  • (noen dråper kulør)

Karameliser sukker i en kasserolle. Forsiktig tilsett vannet, det spruter! Vent litt til sukkeret løser seg fra bunnen igjen. Del vaniljestangen i to, skrap ut vaniljefrø og ha i sukkervannet sammen med hele vaniljestangen. Her kan dere også blande inn litt kulør, hvis dere ønsker en litt brunere farge. La det koke til dere merker at sirupen begynner å tykne. Hvis dere ikke er sikre på hvor tykk sirupen faktisk er, så tar noen dråper sirup på en tallerken og la den avkjøle. Hvis sirupen tykner merkbart (som syltetøy gjør) er den ferdig og dere kan fylle den i steriliserte flasker. Bruk en fin sil til å fange opp alt som ikke skal være i sirupen.

Til slutt så har jeg en liten hjemmelaget inspirasjon til:

SONY DSC

Hva med å ta med en utrolig godt smakende og fantastisk utseende fetaost neste gang dere blir invitert til noen? 🙂 Kutt litt fetaost i biter og ha i et sterilisert glass, sammen med rosmarin, tørkete skiver hvitløk, soltørkete tomater og blandete pepperkorn. Full opp med olivenolje og ta på lokk. Ferdig!

——————————————————————————————————–

Vanillesirup ist so wahnsinnig einfach zuzubereiten und damit das absolut beste Geschenk für einen spontanen Besuch bei Freunden oder Familie. Noch dazu wird jeder davon begeistert sein. Ob als Geschmackszugabe im Kaffee oder über Eis – Vanillesirup kann man zum Süßen vieler Speisen und Getränke verwenden.

Das Rezept ist wieder mal abgeschaut von Steph’s Kuriositätenladen und das Etikett für die Flasche findet ihr hier.

Ihr braucht:

  • 250g Zucker
  • 250g Wasser
  • 1 Vanilleschote
  • (Zuckerkulör)

Karamelisiert den Zucker in einem Topf. Wenn der Zucker schön goldbraun geworden ist gebt vorsichtig das Wasser dazu. Achtung, es spritzt! Kratzt das Vanillemark aus der Schote und gebt es zusammen mit der ganzen Schote in das Zuckerwasser. Wenn ihr eine dunklere Farbe wollt gebt auch noch ein paar Tropfen Zuckerkulör dazu. Lasst das ganze auf mittlerer Flamme köcheln bis der Sirup eindickt. Wenn ihr nicht sicher seid ob der Sirup schon fertig ist, nehmt einen Teller und gebt ein paar Tropfen darauf. Wenn der Sirup dick wird sobald er kalt ist, ist er fertig zum Abfüllen. Nehmt dafür ein feines Sieb und füllt den Sirup in sterile Flaschen.

SONY DSCUnd hier noch ein kleiner hausgemachter Geschenktipp:

Wie wär’s mit einem unglaublich gut schmeckenden und wunderbar aussehenden Schafskäse das nächste Mal wenn ihr bei jemandem eingeladen seid? Einfach Schafskäse in kleine Stücke schneiden und zusammen mit Rosmarin, getrockneten Knoblauchscheiben, getrockneten Tomaten und Pfefferkörnern in ein steriles Glas geben und mit Olivenöl auffülen. Fertig!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s