Panerte kyllingfiletbiter / Panierte Hühnerbruststücke

panierte hühnerbrust

Da jeg snakket med mamaen min tidligere i dag, fikk vi begge to lyst på panert kylling. Det førte til at vi begge to selebrerer den østerrikske mattradisjonen til middag i dag. 🙂

Dere trenger:

  • 4 kyllingfileter
  • salt
  • 2-3 egg
  • mel
  • panermel
  • olje til steking

Rensk kyllingfiletene og kutt dem i biter. Strø litt salt over. Ha mel og panermel hver på en tallerken. Ha egg i en liten bolle og visp den til eggeplommen og eggehviten er godt blandet. Vend kyllingbitene først i mel, så i egg og så i panermel. Ha en panne med ca. 1cm olje i på en middelsvarm plate. Vent til oljen er varm og ha kyllingbitene i pannen. Stek dem til begge sidene er blitt brune. Ta dem ut og ha dem på kjøkkenpapir. Server med grønnsaker og potetstappe.

——————————————————————————————————–

Ein Gespräch mit meiner Mama führte dazu, dass sowohl in Österreich als auch in Norwegen heute die österreichische Küche zelebriert wird. 🙂 Für alle Deutschsprachigen unter euch ist dieses Rezept wahrscheinlich keine  Neuigkeit. Ich habe es für meine norwegischen Freunde (und weil’s einfach immer wieder lecker schmeckt) aber trotzdem online gestellt.

Ihr braucht:

  • 4 Hühnerbrüste
  • Salz
  • Mehl
  • 2-3 Eier
  • Semmelbrösel (Paniermehl)
  • Öl zum Braten

Die Hühnerbrüste in Stücke schneiden und salzen. Mehl und Semmelbrösel jeweils auf einen Teller und die Eier in eine kleine Schüssel geben. Die Eier mit einer Gabel kurz aufschlagen. Die Hühnerstücke zuerst in Mehl, dann Ei, dann Semmelbrösel wenden. Eine Pfanne mit ca. 1cm Öl auf mittlerer Hitze erwärmen. Die Hühnerstücke einlegen wenn das Öl heiß ist und so lang braten bis beide Seiten goldbraun sind. Raus nehmen, kurz auf Küchenpapier geben und mit Gemüse und Kartoffelpürree servieren.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s