Ovnsbakte grønnsaker / Ofengemüse

Ofengemüse

En enkel rett som dere kan bruke som siderett til kjøtt eller – som jeg gjorde det – spise det rett ut av formen med litt rømme. Søtpoteter, rødbete, rødløk… Dette er en veldig søt grønnsaksblanding og passer derfor spesielt godt til biff eller vilt. Hvis dere vil forandre litt på den søte smaken kan dere gjerne bruke sitronsaft istedenfor appelsinjuice og vanlige poteter istedenfor de søte.

Dere trenger:

  • 1 fennikel
  • 2 store eller 4 små gulrøtter
  • 1 rødløk
  • 2 store eller 4 små rødbeter
  • 6-8 søtpoteter
  • litt appelsinjuice
  • skall av 1/2  sitron
  • litt balsamico eddik
  • salt, pepper
  • fennikelfrø

Forvarm ovnen til 220°C.

Rens og skrell grønnsakene og kutt dem i omtrent like store biter (de skal ikke være for små). Ha dem i en ildfast form. Fordel olje, appelsinjuice, balsamico eddik, sitronskall, salt, pepper og fennikelfrø over grønnsakene. Bland godt med hendene.

Sett formen i ovnen og stek grønnsakene i ca. 25-30 minutter. Vend grønnsakene etter 10 og 20 minutter.

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Ein einfaches Gericht, dass ihr entweder als Beilage zu Fleisch oder – so wie ich – direkt aus der Form essen könnt. Süßkartoffeln, Rote Ronen (Rote Bete), rote Zwiebel… Ihr merkt schon, das ist eine sehr süße Mischung und passt deshalb besonders gut zu Rindlfleisch oder Wild. Wenn ihr es nicht ganz so süß mögt könnt ihr statt dem Orangensaft Zitronensaft verwenden und statt den Süßkartoffeln ganz normale nehmen.

Ihr braucht:

  • 1 Fenchel
  • 2 große oder 4 kleine Karotten
  • 1 rote Zwiebel
  • 2 große oder 4 kleine Rote Ronen (Bete)
  • 6-8 Süßkartoffeln
  • Orangensaft
  • Balsamicoessig
  • Schale von 1/2 Zitrone
  • Salz, Pfeffer
  • Fenchelsamen

Den Ofen auf 220°C vorheizen.

Das Gemüse waschen, schälen und in ungefähr gleich große Stücke schneiden (sie sollen nicht zu klein sein). Alles in eine feuerfeste Form geben. Mit Olivenöl, Orangensaft und Balsamicoessig beträufeln. Zitronenschale, Salz, Pfeffer und Fenchelsamen darüber streuen und alles gut vermischen.

Die Form in den Ofen geben und für 25-30 Minuten backen. Nach 10 und 20 Minuten kurz durchmischen.

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