Selleri(e)-Suppe

Selleriesuppe

Akkurat nå klarer solen å få meg til å se fram til å sitte i biblioteket. På solplassen min ved vinduet sitter jeg og leser til forelesing hver dag nå, og da er det nødvendig å ha noe godt å spise i pausene. Derfor hadde jeg en oppfriskende og varmende suppe i veska mi i dag. Spis den hjemme eller fyll en termosflaske med suppe og ta den med til universitetet eller jobben.

Dere trenger:

  • 1 stk løk, finkuttet
  • 3-4 stilker stangselleri, i biter
  • 3 store gulrøtter, i biter
  • 1/2 stange purre, i biter
  • 1 båt hvitløk, finkuttet eller presset
  • 1/2ts sukker
  • 1/2 potet, revet
  • 750ml grønnsaksbuljong
  • ca. 100ml matfløte
  • salt, pepper

Begynn med løken og fres den i litt smør på middelsvarme i ca. 5 minutter (den skal ikke få farge). Tilsett deretter grønnsakene (untatt hvitløk og potet) og fres dem til de faller litt sammen (ca. 10 minutter). Tilsett hvitløk og sukker. Hell over grønnsaksbuljong og tilsett revet potet. Ha på lokk og la det koke på svak til middels varme i 15 minutter eller til gulrøttene er blitt myke. Mos suppen med en stavmikser og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper, la suppen koke i 2 minutter til og server med fersk brød.

Dere kan pynte suppen med de gule selleribladene fra midten av stangsellerien. Vil dere gjøre noe mer med suppen kan dere f.e. lage croutons eller kutte wienerpølse i skiver og kok dem sammen med suppen. Yummie!

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Die Sonne macht’s möglich! Durch meinen Sonnenplatz am Fenster der Bibliothek in Bergen, freu ich mich jeden Tag aufs Lernen. Wenn die Motivation nachlässt muss ich nur kurz meinen Kopf heben und schwups – alles ist wieder gut. Umso besser, wenn man dann auch noch was Ordentliches für die Pause mit hat. Heute gab’s deswegen wunderbar motivierende und wärmende Selleriesuppe aus der Thermosflasche. Der perfekte Snack für zwischendurch – ob zu Hause oder unterwegs!

Ihr braucht:

  • 1 Zwiebel, fein gehackt
  • 3-4 Stangen Stangesellerie, in Stücke geschnitten
  • 3 große Karotten, in Stücke geschnitten
  • 1/2 Stange Lauch, in Stücke geschnitten
  • 1 Knoblauchzehe, fein gehackt oder gepresst
  • 1/2TL Zucker
  • 1/2 Kartoffel, gerieben
  • 750ml Gemüsesuppe
  • ca. 100ml Schlagobers (Sahne)
  • Salz, Pfeffer

Die Zwiebel in etwas Butter anschwitzen (sie soll keine Farbe bekommen). Das Gemüse (außer Knoblauch und Kartoffel) hinzufügen und mitbraten bis alles ein wenig zusammenfällt (ca. 10 Minuten). Zucker und Knoblauch dazu und mit Gemüsesuppe aufgießen. Die Kartoffel reinreiben, Deckel drauf und ca. 15 Minuten köcheln lassen (oder bis die Karotten durch sind). Die Suppe mit einem Stabmixer pürieren und Schlagobers dazu geben. Mit Salz und Pfeffer abschmecken und noch einmal aufkochen lassen. Mit frischem Brot servieren.

Ihr könnt die Suppe mit den inneren, gelblichen Blättern des Stangenselleries garnieren. Als Einlage für die Suppe könnt ihr z.B. Croutons machen oder Frankfurter in Scheiben schneiden und in der Suppe mitkochen. Yummie!

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