Hummus

Hummus

Den 2. mars hadde Det Akademiske Kvarter sin store årsfest i tillegg at det fyllte 18 år. Jippie! Det var grunnen til at vi kokker storkoste oss på kjøkkenet i noen timer og lagde 18 forskjellige tapas-retter som vi etterpå serverte i Stjernesalen. Gjestene våre kunne bl.a. velge mellom laks-wraps, kjøttboller med sesam på hjemmelaget salsa, hummus, fruktspyd, chorizo med spansk omelette, olivenbrød, hjemmelagde grossini,… Mine favoritter var absolutt hummus og olivenbrød. De to er en perfekt kombinasjon som passet veldig bra til den fantastiske kvelden.

Derfor sier jeg at vi feirer Kvarteret’s bursdag en gang til og serverer hummus i dag. Gratulerer så mye!

Dere trenger:

  • 500g kirkerter, tørkede
  • olivenolje
  • 1 ss Tahini (sesammasse)
  • saft av 1-2 sitroner
  • 1 båt hvitløk
  • salt
  • litt olivenolje og paprikapulver til pynt, kanskje noen blad fersk persille

Ha kirkertene i en kasserolle og fyll opp med vann. La det stå i minst 8 timer (over natt).

Ha kirkertene i kasserollen og fyll opp med fersk vann. La kirkertene koke til de er blitt myke (ca. 45-60 minutter). Hell kirkertene over til en sil og la dem stå i noen få minutter. Ha dem i en bolle sammen med de andre ingrediensene. Ikke ta for mye olje, salt og sitronsaft i starten. Smak heller til senere. Mos kirkertene med en stavmikser eller ha alt i en foodprocessor. Tilsett mer olje, helt til du får en iskremartig konsistens. Smak til med sitron og salt.

Ha alt i en skål, fordel litt olivenolje over hummusen og pynt med paprikapulver og persille.

P.S.: Hvis dere ikke har tid til å koke kirkertene så kan dere kjøpe de ferdigkokte i butikken. De er kanskje ikke like gode men hummusen smaker fantastisk uansett. 😉

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Am Wochenende feierten wir Det Akademiske Kvarter’s Jahresfest und 18. Geburtstag! Jippie! Wir fleißigen Köche standen deswegen fast den ganzen Samstag in der Küche und bereiteten 18 verschiedene Tapas-Gerichte für den Abend vor. Unseren Gästen wurden u.a. Lachswraps, Fleischbällchen mit Sesamkruste auf selbstgemachter Salsa, Hummus, Fruchtspieße, Chorizo mit spanischem Omelette, Olivenbrot, selbstgebackene Grossini usw. serviert. Meine absoluten Favoriten waren Hummus und Olivenbrot. Diese zwei passen zusammen wie Wien und der Naschmarkt. Einmalig!

Also lasst uns den Geburtstag vom fantastischen Akademiske Kvarter noch ein Mal feiern und heute Hummus servieren!

Ihr braucht:

  • 500g Kichererbsen, getrocknet
  • Olivenöl
  • 1 EL Tahini (Sesampaste)
  • Saft von 1-2 Zitronen
  • 1 Knoblauchzehe
  • Salz
  • etwas Olivenöl, Paprikapulver und vielleicht frischen Petersil zum Dekorieren

Die Kichererbsen über Nacht (oder mind. 8 Stunden) in Wasser einweichen.

Das Kichererbsenwasser abseihen und die Erbsen in einen Topf geben. Mit frischem Wasser bedecken und köcheln lassen bis die Kichererbsen weich sind (ungef. 45-60 Minuten, mit etwas Backpulver/Natron im Wasser geht’s rascher). Die Kichererbsen in ein Sieb geben und abtropfen lassen. Alle Zutaten in eine Schüssel geben (erstmal nur wenig Olivenöl, Zitronensaft und Salz) und mit dem Pürierstab gut pürieren. Nach und nach mehr Olivenöl dazu geben bis eine Eiscreme-artige Konsistenz erreicht ist. Mit Salz und reichlich Zitronensaft abschmecken. Alles in eine Schüssel geben, etwas Olivenöl drüber träufeln und mit Paprikapulver und Petersil garnieren.

P.S.: Wenn ihr keine Zeit habt die Kichererbsen zu kochen könnt ihr auch die vorgekochten im Supermarkt kaufen. Die sind vielleicht nicht ganz so gut, das Hummus schmeckt aber so und so fantastisch. 😉

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