Kjøttboller for travle tider / Fleischbällchen für Gestresste

 

Midt i eksamenstiden (og i andere travelte perioder) er det greit å ha noe som hever humøren litt. Og siden solen gjemmer seg bak skyene må vi skaffe oss litt solskinn og varme ved hjelp av en god måltid.

Disse kjøttbollene er helt fantastiske, med mange krydder og tomat (mer syden-følelse får du ikke!), og en liten overraskelse i midten. 😉 Gled dere til en bra slutt på dagen!

Dere trenger (4 porsjoner):

  • 500g kjøttdeig
  • 1 egg
  • 1/2 rødløk, finkuttet
  • 2 små eller 1 stor båt hvitløk, presset
  • 1 ts merian
  • 1 ts tymian
  • 1/2 ts sennep
  • salt, pepper
  • ost, kuttet i terninger (ca. 2cm)
  • 1/2 rødløk
  • ca. 1 håndfull sellerie, i små terninger
  • 2 gulrøtter, i små terninger
  • 1 båt hvitløk, presset
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 50ml vann
  • 1/2 terning grønnsaksbuljong
  • 1/2 ts rosmarin
  • 1 ts basilikum
  • 1/4 ts sukker
  • salt, pepper
  • litt mat- eller kremfløte
  • 2 ss smør
  • 2-3 håndfull grønne bønner, tint opp hvis de har vært frosne
  • salt, pepper

Bland alle ingredienser til kjøttbollene for hånd. Hvis dere føler at massen er for våt/klissete tilsett litt panermel. Sett det til side.

Fres løken i en gryte. Ta med hvitløken helt til slutt. Verken løken eller hvitløken skal bli brun. Tilsett alle resterende ingredienser (untatt fløte) og la det småkoke på svak varme til kjøttbollene er ferdig.

Form «flate» boller av kjøttmassen, legg en osteterning på hver bolle og form kjøttet rundt osten. Pass på at alt er godt dekket over med kjøttdeig. Varm litt olje i en panne. Stek kjøttbollene på middels til høy varme sånn at de har fått god farge men ikke er helt gjennomstekte ennå.

Smak til tomatsausen og tilsett litt matfløte. Ha kjøttbollene i sausen og la dem trekke ferdig der (med lokk på).

Rens pannen og brun 2 ss smør i den. Tilsett bønnene og fres dem til de har fått litt farge. Smak til med salt og pepper. Når kjøttbollene er ferdige er det bare å slenge alt på et fat, finne en koselig plass til å sitte og nyte det!

Hackbällchen1Akkurat sånn skal det se ut når man har dårlig tid til å lage mat! Men så utrolig godt det var! :] / Genau so muss es aussehen wenn man wenig Zeit zum Kochen hat. Aber unglaublich gut war’s..! :]

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Mitten in der Prüfungszeit (oder anderen stressigen Perioden) ist es gut, wenn man auf kleine Tricks zurückgreifen kann, die die Stimmung nach einem anstrengenden Tag heben. Und weil sich die Sonne permanent hinter den Wolken versteckt, müssen wir uns den Sommer-Sonne-Sonnenschein durch ein wundervolles und schnelles Essen herbei zaubern.

Diese Fleischbällchen sind wunderbar schmackhaft, mit Kräutern und Tomaten und einer kleinen Überraschung in der Mitte. 😉 Freut euch auf einen wundervollen Abschluss des sonst so grauen Tages!

Ihr braucht (4 Portionen):

  • 500g Faschiertes (Hackfleisch)
  • 1 Ei
  • 1/2 rote Zwiebel, fein gehackt
  • 2 kleine oder 1 große Zehe Knoblauch, gepresst
  • 1TL Majoran
  • 1/2TL Thymian
  • 1/2TL Senf
  • Salz, Pfeffer
  • Käse, in 2cm große Würfel geschnitten
  • 1/2 rote Zwiebel, fein gehackt
  • 1 Knoblauchzehe, gepresst
  • ca. 1 Hand voll Sellerie, in kleine Würfel geschnitten
  • 2 Karotten, in kleine Würfel geschnitten
  • 1 Dose/Pkg. Tomaten
  • 50ml Wasser
  • 1/2 Würfel Gemüsebuljong
  • 1/2TL Rosmarin
  • 1TL Basilikum
  • 1/4TL Zucker
  • Salz, Pfeffer
  • Schlagobers (Sahne)
  • 2EL Butter
  • 2 große Hände voll Fisolen (Grüne Bohnen)
  • Salz, Pfeffer

Alle Zutaten für die Fleischbällchen mit der Hand verkneten. Wenn euch die Masse zu flüssig vorkommt, gebt ein wenig Semmelbrösel dazu. Stellt alles zur Seite.

Die halbe Zwiebel in etwas Öl glasig braten, den Knoblauch dazu und kurz mitbraten. Mit Tomaten aufgießen und die restlichen Zutaten (außer dem Obers) dazu geben. Auf kleiner Hitze köcheln lassen, bis die Fleischbällchen fertig sind.

Aus dem Faschierten kleine «flache» Bällchen formen und jeweils einen Käsewürfel darauf legen. Mit der Fleischmasse umschließen, sodass alles gut umhüllt ist. In einer Pfanne Öl erhitzen und die Bällchen darin kurz anbraten. Gerade so viel, dass sie eine gute Farbe angenommen haben, aber innen noch nicht ganz durch sind.

Die Tomatensauce abschmecken und einen Schuss Obers einrühren. Die Fleischbällchen in die Sauce legen und mit geschlossenem Deckel dort gar ziehen lassen.

Die Pfanne reinigen (oder eine andere Pfanne verwenden, ich hab nicht so viel Platz) und darin 2EL Butter goldbraun werden lassen. Die Bohnen dazu und so lange in der Butter schwenken, bis sie ein bisschen Farbe angenommen haben. Mit Salz und Pfeffer würzen. Jetzt noch alles auf einen Teller bringen und fertig!

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