Laksefilet med honningdressing og asparges / Lachs mit Honigdressing und Spargel

Lachs mit Spargel1Sol, varme og sommer… Når asparges kommer til butikkene er vi ikke langt ifra ferien. Jeg gleder meg så utrolig mye til å komme hjem til Østerrike i sommer. Til den vakre naturen, de fantastiske innsjøene og de høye fjell. Hvis dere lurer på hvor det er jeg kommer fra finner dere noen bilder her.

Men jeg må innrømme: Om våren er det alltid det samme med meg. Jeg lengter etter sommeren og varmen. Men når vi endelig er kommet fram til det, vil jeg ikke ha det lenger. Da er det alt for varmt og innsjøene er ikke forfriskende lenger, men «pudelwarm» som vi sier i Østerrike. 😉 Og ikke snakk om fjellene! Jeg vil bare sitte inne og ikke ha noe å gjøre med den hete og trykkende sommerluften.

Så la oss nyte lengselen etter sommer, sol og vann. Og drømme om en varm plass, hvor alt er godt og ingeting for varmt eller kaldt. Her kommer sommerlengselens gode venn: laks med asparges!

Dere trenger (4 porsjoner):

  • 1 pkg. asparges, grønn
  • salt, pepper, olivenolje, sitronskall
  • 4ss smør
  • 1ss sennep
  • 1/2ss honning
  • 1/2ss sojasaus
  • 4 laksefileter
  • 1 båt hvitløk

Ha ovnen på 200°C.

Vask aspargesen. Brekk av de harde endene og legg den i en ildfast form. Dryss over litt olivenolje, strø over salt og pepper og litt revet sitronskall. Sett formen i ovnen.

Smelt smøret i en liten gryte. Ta av platen og bland inn sennep, sojasaus og honning. Sett til side.

Ha en panne på en veldig varm plate. Ha i litt olivenolje. Knus en hvitløksbåt og la den frese litt i oljen. Bare så mye at oljen lukter hvitløk. Ta ut hvitløken før den blir brennt. Krydder laksen med salt og pepper og stek den i pannen først 3 minutter på den ene siden. Snu laksen og har halvparten av sennepsausen på. Stek laksen 1 minutt til, ta den ut av pannen og sett den på aspargesen. La alt steke i ovnen 5 minutter til. Når alt er på fatet dryss resten av sennepsausen over filetene og server.

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Wenn der Spargel in den Supermärkten erscheint ist es bald so weit. Bald haben wir es geschafft und können uns auf Ferien mit Sommer, Sonne und allem drum und dran freuen! Ich kann meine Heimreise nach Österreich kaum mehr erwarten. Die schöne Natur, die fantastischen Seen und die hohen Berge…

Doch es ist ja immer das Gleiche mit mir, um diese Zeit. Ich freu mich wie eine Wahnsinnige auf den Sommer, doch endlich dort angekommen, wird mir alles zu viel. Dann ist alles zu heiß, die Seen nicht erfrischend genug und die Berge… Kommt mir ja nicht mit den Bergen! Ich bleib lieber im Haus und versteck mich vor dem grauslig heißen Wetter da draußen!

Also, lasst uns die Sehnsucht noch ein bisschen genießen. Und von einem Sommer träumen, in dem es weder zu warm, noch zu kalt ist, in dem die Sonne immer scheint und der Regen trotzdem für Abwechslung sorgt. Ein Hoch auf die Irrationalität, mit Lachs und Spargel!

Ihr braucht (für 4 Portionen):

  • 1 Bund grünen Spargel
  • Salz, Pfeffer, Olivenöl, Zitronenschale
  • 4EL Butter
  • 1EL Senf
  • 1/2EL Honig
  • 1/2EL Sojasauce
  • 4 Lachsfilets
  • 1 Knoblauchzehe

Den Ofen auf 200°C vorheizen.

Den Spargel waschen und die harten Enden wegbrechen. In eine ofenfeste Form geben. Mit Olivenöl beträufeln und mit Salz, Pfeffer und ein wenig geriebener Zitronenschale würzen. In den Ofen geben.

Butter in einem kleinen Topf schmelzen. Von der Platte nehmen und Senf, Honig und Sojasauce einrühren. Zur Seite stellen.

Olivenöl in einer heißen Pfanne erhitzen. Eine ungeschälte Knoblauchzehe mit dem flachen Messer zerdrücken und kurz im Öl schwenken. Raus nehmen bevor sie dunkel wird (sonst schmeckt’s bitter)! Lachs von allen Seiten mit Salz und Pfeffer würzen. In die Pfanne geben und 3 Minuten auf der einen Seite braten. Umdrehen und mit der Hälfte der Senfsauce bestreichen. 1 Minute weiter braten, aus der Pfanne nehmen und auf den Spargel legen. Das Ganze wetere 5 Minuten im Ofen lassen.

Beim Servieren die restliche Senfsauce über den Lachs geben. Fertig!

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2 thoughts on “Laksefilet med honningdressing og asparges / Lachs mit Honigdressing und Spargel

  1. Da suche ich gerade im Internet ein schönes Rezept mit grünem Spargel und da bekomme ich Post von tullejenta. Perfekt! Werde ich zeitnah ausprobieren! Freu mich schon. Grüß aus Potsdam

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